undefined

Како да го направам тестот?

undefined

1. ЧЕКОР

Закажете тестирање

Јавете ни се и ќе ви помогнеме да закажете преглед во која било од нашите партнерски клиники:

undefined

2. ЧЕКОР

Дајте примерок од крв

Посетете ја избраната клиника каде што ќе добиете консултации и ќе дадете примерок од крв.

undefined

3. ЧЕКОР

Добијте резултати од тестот

За резултатите ќе ве извести вашиот избран гинеколог.

Анализа на примерок

undefined

За тестот е потребен само примерок од крвта на мајката.

Тоа е неинвазивен тест за кој се потребни само 10 ml венска крв на мајката. Достапен е од 10-тата недела од бременоста.

undefined

Тестот анализира фрагменти од слободна ДНК присутни во крвта на мајката.

Слободна ДНК (cfDNA) се кратки фрагменти од ДНК што се наоѓаат во крвотокот. За време на бременоста, крвта на мајката содржи и нејзина слободна ДНК, како и слободна ДНК од нејзиниот фетус.

undefined

Примероците секојдневно се испраќаат во нашата лабораторија со седиште во ЕУ. Резултатите ги добивате за 6–10 дена.

Нашата сопствена лабораторија во Европа ни овозможува да ја извршиме анализата според највисоките стандарди и да одржуваме целосна контрола врз квалитетот и постапките (точност, безбедност).

undefined

Ги анализираме податоците и утврдуваме присуство на генетски абнормалности.

Најсовремената технологија за генетско секвенционирање и напредните биоинформатички алгоритми ни овозможуваат да анализираме слободна ДНК во крвта на мајката. Ги идентификуваме потенцијалните хромозомски абнормалности на фетусот со броење на одредени хромозоми. Ако е присутна абнормалност, откриваме мали ексцеси или дефицити во броевите на погодениот хромозом.

undefined

Методот на тестирање на NIPT by GenePlanet дава прецизни точни резултати.

Технологијата на NIPT by GenePlanet дава многу прецизни резултати за трите најчести трисомии присутни при раѓањето (Даунов синдром, Едвардсов синдром и Патау синдром) и други хромозомски абнормалности.

undefined

Прикажи пакети

Најсеопфатен неинвазивен пренатален тест

Следете нè на

© 2022 GenePlanet Сите права се задржани