Претставување на тестот NIPT by GenePlanet

NIPT by GenePlanet е прецизен неинвазивен пренатален тест со кој се врши скрининг на хромозомските анеуплоидии, вклучувајќи ги и трисомиите 21, 18 и 13, од 10-тата недела од бременоста. Тестот дава значително посилна индикација за ризик од традиционалните скрининг процедури. Со стапка на детекција > 99 % (потврдена во над 147.000 бремености) и стапка на лажно позитивни резултати од само 0,14 % за трисомиите 21, 18 и 13, нашиот тест помага значително да се намали бројот на жени кои се подложени на непотребни инвазивни дијагностички процедури.

10.000.000

ОБРАБОТЕНИ ПРИМЕРОЦИ ЗА НИПТ

До денес, со нашата технологија се анализирани над 10.000.000 примероци за НИПТ.

Опции за тестирање

Тестови
Најчести трисомии
Даунов синдром/
трисомија 21
Едвардсов синдром/
трисомија 18
Патау синдром/
трисомија 13
Дополнителни трисомии
Трисомија 9Трисомија 16Трисомија 22
Анеуплоидии на полови хромозоми
Тарнеров синдром/
монозомија X
Клинефелтеров синдром/XXYТроен Х синдром/XXXЈакобсов синдром/XYY
Информации за полот
Синдроми на делеција и дупликација
Basic
Standard
Plus
60 синдроми
Pro
92 синдроми (вклучувајќи го и ДиЏорџов 1 синдром)
Twins Pro
92 синдроми (вклучувајќи го и ДиЏорџов 1 синдром)
Twins Basic

Методологија на тестирање со NIPT by GenePlanet

undefined

Фрагменти од слободна фетална ДНК во крвта на мајката

Слободна ДНК (cfDNA) се кратки фрагменти од ДНК што се наоѓаат во крвотокот. За време на бременоста, крвта на мајката содржи и нејзина слободна ДНК, како и слободна ДНК од нејзиниот фетус.

undefined

За тестот NIPT by GenePlanet потребен е само примерок од крв.

За тестот NIPT by GenePlanet потребен е мал примерок од крвта на мајката. cfDNA во мајчината крв потоа се анализира со нашата сопствена технологија за генетско секвенционирање и биоинформатички цевковод за проверка на хромозомските абнормалности кај фетусот за кои се врши тестирањето. Ако е присутна абнормалност, може да се откријат мали ексцеси или дефицити во броевите на погодениот хромозом.

undefined

Масивно паралелно секвенционирање на ДНК фрагменти

Нашиот тест ефикасно го надминува проблемот со мерењето мали вишоци на одреден хромозом во концентрацијата на ДНК со користење на технологијата за масивно паралелно секвенционирање. Ова значи секвенционирање на милиони фрагменти од ДНК од фетусот и мајката во секој примерок.

undefined

Анализа на податоци и идентификација на генетски абнормалности

Со технологијата за секвенционирање на цел геном и четири различни биоинформатички алгоритми, можеме да ги анализираме податоците за целиот геном. Можеме да ги споредиме хромозомите во испитаниот примерок со оптималните референтни хромозоми и на тој начин точно да го утврдиме присуството на генетски абнормалности.

undefined

Методот на тестирање на NIPT by GenePlanet дава исклучително точни резултати.

Наспроти методите на „целно секвенционирање“ што се користат во некои други тестови за НИПТ, методот на тестирање на NIPT by GenePlanet дава исклучително точни резултати без оглед на клиничките симптоми на пациентот. Исто така, тестира поширок спектар на состојби; трисомии, анеуплоидии на полови хромозоми, микроделеции и дупликации.

Често поставувани прашања

Контактирајте нè и ќе ви помогнеме да добиете одговори.

[email protected]

Сè уште барате одговор?

Контактирајте го нашиот тим за поддршка

Следете нè на

© 2022 GenePlanet Сите права се задржани