undefined

Rreth testit

block

Për çfarë shërben testi?

NIPT zbulon anomalitë gjenetike të shkaktuara nga shtimi ose mungesa e informacionit gjenetik në ADN-në e fëmijës.

blockblock

Kur mund ta kryej atë?

Testi mund të kryhet që nga java e 10-të e shtatzënisë.

blockblock

A duhet ta kryej testin me patjetër?

Anomalitë gjenetike mund të ndodhin në çdo shtatzëni.

Mund të jetë i dobishëm veçanërisht për gratë:

35 vjeçe e lart,

me histori personale ose familjare gjendjesh kromozomike,

testet e tjera të ekzaminimit në tremujorin e parë të së cilës treguan rrezik të lartë për aneupoidi.

undefinedundefinedundefined

Pse testi është shumë i rekomandueshëm për gratë 35 vjeçe e lart?

Incidenca e trizomive fetale ka lidhje të drejtpërdrejtë me moshën e nënës. Rreziku i lindjes së një fëmije me sindromën Down rritet në mënyrë graduale dhe lineare deri rreth moshës 30 vjeç dhe rritet në mënyrë eksponenciale pas kësaj moshe.

Rreziku i sindromës Down në lindjet e gjalla (%)

Rreziku i lindjes së një fëmije me sindromën Down është 1/1300 për një grua 25-vjeçare; në moshën 35-vjeçare, rreziku rritet në 1/365. Në moshën 45-vjeçare, rreziku i lindjes së një fëmije me sindromën Down rritet në 1/30.

undefinedundefinedundefined

Si ndryshon "NIPT by GenePlanet" nga testet e tjera?

"NIPT by GenePlanet" është testi më i avancuar, më gjithëpërfshirës dhe më i saktë i ekzaminimit në tremujorin e parë. Ai ju jep informacion të vlefshëm lidhur me foshnjën tuaj.

"NIPT by GenePlanet" ka shkallën më të lartë të zbulimit për trizomitë më të zakonshme (> 99%).

Ai redukton numrin e testimeve prenatale invazive të panevojshme, si për shembull amniocenteza.

Është testi më i mirë i ekzaminimit që gjendet aktualisht në treg.

Studime të pavarura, duke përfshirë studimin më të gjerë mbi përdorimin e NIPT në praktikën klinike në 147 000 gra shtatzëna, treguan se "NIPT by GenePlanet" i zbulon këto mangësi me një shkallë zbulimi 99%.

blockblock

Testet e ekzaminimit

"NIPT by GenePlanet" është testi më i mirë i ekzaminimit që disponohet aktualisht

Krahasuar me testet tradicionale të ekzaminimit, "NIPT by GenePlanet" ofron shkallë më të lartë zbulimi dhe përqindje më të ulët rezultatesh të rreme pozitive. Kjo do të thotë se më pak gra ekspozohen ndaj procedurave diagnostikuese invazive, si amniocenteza ose injeksionet korionike, që paraqesin 1-2% rrezik për abort.

Ekografia është një test ekzaminimi shumë i rekomanduar në kombinim me NIPT. Ekografia mund të zbulojë edhe anomali morfologjike, të cilat nuk shkaktohen domosdoshmërisht nga anomali gjenetike.

Rrëshqitni horizontalisht për të zbuluar më shumë

Ekzaminimi

Java
Shkalla e zbulimit
Raporti i rezultateve të rreme pozitive

Ekografia për translucencën nukale

10-13

82-87%

5%

Analiza e gjakut

12-13

82-87%

5%

Testi i ekzaminimit me markerë të shumëfishtë (Testi i trefishtë)

> 12

70%

5%

Testi i katërfishtë (Ekzaminimi i katërfishtë)

15-18

81%

5%

NIPT by GenePlanet

10

99,02%

0,14%

blockblock

Testet diagnostikuese

Testet diagnostikuese janë procedurë standarde për konfirmimin e rezultateve "rrezik i lartë" të ekzaminimit prenatal.

Amniocenteza është një metodë diagnostikuese për marrjen e një kampioni materiali gjenetik të fetusit për analizim. Në krahasim me amniocentezën, NIPT është një test ekzaminimi dhe jo një test diagnostikues.

Avantazhi kryesor i testit të ekzaminimit është natyra e tij joinvazive, e cila nuk paraqet asnjë rrezik për foshnjën. Duke qenë procedurë invazive, amniocenteza mbart një mundësi për abort.

Rrëshqitni horizontalisht për të zbuluar më shumë

Procedura diagnostikuese

Java
Rreziku për abort

Amniocenteza

14-16

1,0-2%

Marrja e kampionit të vilusit korionik (CVS)

10-12

1,0-2%

Marrja e kampionit të gjakut të kordonit kërthizor

24-34

RREZIK I LARTË

undefinedundefinedundefined
undefined

Si ta kryej testin?

Duke lënë takim me gjinekologun tuaj të zgjedhur, i cili do t'ju marrë një kampion të vogël gjaku nga krahu.

Na ndiqni në

© 2022 GenePlanet Të gjitha të drejtat të rezervuara