undefinedundefinedundefined

Što majke i ljekari kažu o testu NIFTY by GenePlanet?

profileprofile

Emir Mahmutbegović - Bosna i Hercegovina

Ljekar specijalista akušerstva i ginekologije, doktor humane/medicinske genetike

Svaki put kad preporučim neinvazivno prenatalno testiranje, svojim pacijentima preporučujem test NIFTY by GenePlanet, jer iskreno mogu reći da mu vjerujem. S više od 5.000.000 uzoraka obrađenih širom svijeta, to je najčešće napravljen test ove vrste. Ima stopu detekcije od više od 99% i stopu lažno pozitivnih od samo 0,12%. Za mene to znači da se manji broj mojih pacijentica mora podvrgavati nepotrebnim invazivnim dijagnostičkim postupcima.

profileprofile

Sonja Levak Hozjan - Slovenija

Ljekar specijalista akušerstva i ginekologije

Želja svake buduće mame je roditi zdravo dijete. Izvođenjem testa NIFTY u prvim sedmicama trudnoće može biti 99% sigurna da njeno dijete neće imati Downov sindrom. Test je neinvazivan i ne predstavlja rizik od pobačaja, jer zahtijeva samo mali uzorak krvi trudnice. Rezultati s procjenom rizika za Downov sindrom i druge aneuploidije spremni su za manje od 10 dana. Test također detektira djetetov pol. NIFTY by GenePlanet definitivno je najtačniji genetski prenatalni probirni test na tržištu trenutno.

profileprofile

Alex Farr - Austrija

Dr. med., ljekar specijalista i docentica za akušerstvo i ginekologiju

Neinvazivni prenatalni probirni test (NIFTY) i dalje stječe povjerenje žena i njegov broj raste iz godine u godinu. Pokazalo se da je test vanćelijske DNK (NIFTY) superioran u detekciji najčešćih aneuploidija, a istovremeno daje manje lažno pozitivnih rezultata. Odluka hoće li se izvršiti prenatalni test je veoma lična odluka. Kao ginekolog, moj je posao informirati pacijentice o prenatalnom probiru i dijagnostičkim mogućnostima kako bi mogle donijeti utemeljenu odluku. Imajući na umu da je NIFTY najnapredniji probirni test, preporučio bih ga svakoj trudnici, bez obzira na unaprijed utvrđeni genetski rizik.

profileprofile

Maja Milanović-Đorđević - Hrvatska

Ljekar specijalista akušerstva i ginekologije

U našoj klinici ponosimo se pružanjem najvišeg kvaliteta zdravstvenih usluga i testova svim našim pacijentima/icama. Posljednjih godina testovi NIFTY su postali neprocjenjiv dijagnostički alat koji nam omogućava detekciju hromosomskih abnormalnosti fetusa s prethodno nezamislivom sigurnošću. Kao rezultat toga, velik broj pacijentica pošteđen je potrebe za invazivnim testovima, a bebe rođene s određenim stanjima mogu dobiti odgovarajuće liječenje i njegu pri rođenju. U želji da pružimo pouzdan, tačan i pristupačan odgovor na brigu roditelja za dobrobit svoje bebe, preporučujemo test NIFTY by GenePlanet svim našim trudnicama kao jedan od najboljih neinvazivnih prenatalnih testova trenutno na tržištu.

profileprofile

Predrag Đorđević - Hrvatska

Ljekar specijalista akušerstva i ginekologije

Briga za zdravlje svoje bebe jedna je od glavnih briga koje trudnice doživljavaju tokom trudnoće. Pacijentice izuzetno cijene što imaju mogućnost dobiti te podatke na brz, pouzdan i siguran način, što je zaštitni znak testova NIFTY. NIFTY by GenePlanet, kao jedan od najpouzdanijih i testova koji su najduže prisutni na tržištu, najčešće je najtraženiji test NIFTY u našoj klinici. Preporučujemo ga svim pacijenticama, bez obzira na porodičnu historiju ili prethodno napravljene testove. Zbog rezultata koji su predstavljeni na razumljiv način i tako da pružaju pouzdanosti te širokog spektra testiranih stanja, naše pacijentice i dalje smatraju test NIFTY by GenePlanet jednim od najboljih neinvazivnih prenatalnih testova.

Pratite nas na

twitterfacebookyoutubelinkedininstagram

Preuzmite našu aplikaciju

Google PlayApp Store

Pretplatite se na bilten

© 2020 GenePlanet Sva prava pridržana