undefined

Što majke i ljekari kažu o testu NIFTY by GenePlanet?

profileprofile

Emir Mahmutbegović - Bosna i Hercegovina

Ljekar specijalista akušerstva i ginekologije, doktor humane/medicinske genetike

Svaki put kad preporučim neinvazivno prenatalno testiranje, svojim pacijentima preporučujem test NIFTY by GenePlanet, jer iskreno mogu reći da mu vjerujem. S više od 6.000.000 uzoraka obrađenih širom svijeta, to je najčešće napravljen test ove vrste. Ima stopu detekcije od više od 99% i stopu lažno pozitivnih od samo 0,12%. Za mene to znači da se manji broj mojih pacijentica mora podvrgavati nepotrebnim invazivnim dijagnostičkim postupcima.

profileprofile

Mišo Rajić - Slovenija

Ljekar specijalista akušerstva i ginekologije

NIFTY by GenePlanet je jednostavan, siguran i vrlo precizan neinvazivni prenatalni test za otkrivanje trisomija 21, 18 i 13. Osim najčešćih trisomija, omogućava i testiranje aneuploidija, spolnih kromosoma, drugih trisomija te sindroma delecija i dupliciranja. Budući da svi želimo rođenje zdravog djeteta, zdravim majkama preporučujem NIFTY test u ranoj trudnoći, uz sve ostale pretrage.

profileprofile

Sonja Levak Hozjan - Slovenija

Ljekar specijalista akušerstva i ginekologije

Želja svake buduće mame je roditi zdravo dijete. Izvođenjem testa NIFTY u prvim sedmicama trudnoće može biti 99% sigurna da njeno dijete neće imati Downov sindrom. Test je neinvazivan i ne predstavlja rizik od pobačaja, jer zahtijeva samo mali uzorak krvi trudnice. Rezultati s procjenom rizika za Downov sindrom i druge aneuploidije spremni su za manje od 10 dana. Test također detektira djetetov pol. NIFTY by GenePlanet definitivno je najtačniji genetski prenatalni probirni test na tržištu trenutno.

profileprofile

Alex Farr - Austrija

dr. med. pomoćni profesor opstetricije i ginekologiju

Odluka o provođenju prenatalnog skrining testa je veoma personalna. Takva odluka mora biti donešena od strane budućih roditelja, bez obzira na to da li postoji indikacija ili ne. Mój posao kao ginekologa je da vas informišem koje prenatalne mogućnosti su dotupne kako biste mogli adekvatno informisani donijeti zajedničku odluku. Naravno, potpuno je prihvatljivo ukoliko vaša odluka bude protiv bilo kojeg skrininga. U svakom slučaju, važno je da ste svjesni posljedica i rizika vaše odluke.

profileprofile

Maja Milanović-Đorđević - Hrvatska

Ljekar specijalista akušerstva i ginekologije

U našoj klinici ponosimo se pružanjem najvišeg kvaliteta zdravstvenih usluga i testova svim našim pacijentima/icama. Posljednjih godina testovi NIFTY su postali neprocjenjiv dijagnostički alat koji nam omogućava detekciju hromosomskih abnormalnosti fetusa s prethodno nezamislivom sigurnošću. Kao rezultat toga, velik broj pacijentica pošteđen je potrebe za invazivnim testovima, a bebe rođene s određenim stanjima mogu dobiti odgovarajuće liječenje i njegu pri rođenju. U želji da pružimo pouzdan, tačan i pristupačan odgovor na brigu roditelja za dobrobit svoje bebe, preporučujemo test NIFTY by GenePlanet svim našim trudnicama kao jedan od najboljih neinvazivnih prenatalnih testova trenutno na tržištu.

profileprofile

Predrag Đorđević - Hrvatska

Ljekar specijalista akušerstva i ginekologije

Briga za zdravlje svoje bebe jedna je od glavnih briga koje trudnice doživljavaju tokom trudnoće. Pacijentice izuzetno cijene što imaju mogućnost dobiti te podatke na brz, pouzdan i siguran način, što je zaštitni znak testova NIFTY. NIFTY by GenePlanet, kao jedan od najpouzdanijih i testova koji su najduže prisutni na tržištu, najčešće je najtraženiji test NIFTY u našoj klinici. Preporučujemo ga svim pacijenticama, bez obzira na porodičnu historiju ili prethodno napravljene testove. Zbog rezultata koji su predstavljeni na razumljiv način i tako da pružaju pouzdanosti te širokog spektra testiranih stanja, naše pacijentice i dalje smatraju test NIFTY by GenePlanet jednim od najboljih neinvazivnih prenatalnih testova.